Печат

Лекция на тема: Първата възрастова криза или когато всичко е „НЕ!“

 Сградата на Радио Варна.

 

Подходяща за родители на деца до 5 год.

     Какво се случва с детето, когато стане на около две годинки? Защо изведнъж започва да се инати, да капризничи, да се противопоставя на всичко, да се държи истерично, да прави сцени? Как да реагират родителите, когато нито молбите, нито наказанията дават резултат? Защо се оказваме въвлечени във война със съществото, което обичаме толкова много? И как е възможно да сме му толкова гневни понякога? Обикновено първата възрастова криза при децата и ситуациите, които възникват, провокират такива въпроси, съпроводени от емоции като объркване, колебание, нерешителност, страх, съмнения, гняв, обида.

     В лекцията ще се коментират причините за това поведение при децата, и каква е тяхната психологическа потребност през този период на развитие; каква е родителската задача в този момент, или как да реагират родителите, за да не навредят; често допускани грешки; техники за справяне в трудни ситуации.

Водещ: Таня Здравкова - психолог, психотерапевт

Град Варна, сградата на Радио Варна - зала Концертна

(до централен вход на Морската градина - бул. "Приморски" 22)

25 април, начален час: 13:00 ч.

Продължителност на лекцията: 1 час и 45 минути.

Максимален брой участници: 50

Цена на стандартен билет: 25 лв.

Цена на билет за двама или за двете събития провеждани на 25.04.2015: 40 лв.

Как да си купите билет?

1. С банков превод: Попълнете Формата за записване, приложена по - долу и в отговор ще получите имейл с точната сума, която трябва да платите и необходимата информация за банков превод.

 

 

2. На място, в деня на провеждането: Имайте предвид, че в този случай не гарантираме наличие на свободни места. Можете да направите справка на тел. 0886 238101.

 


Още събития от Възпиталник:

25 АПРИЛ

град Варна

Презентация на тема „Как детето ни да започне да слуша или Система за поведенческо моделиране.“

начален час: 15:00 ч.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

 

Ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас на телефон 088 62 38 101 или през формата за контакти.

Огромна част от ежедневните трудности, които имаме в общуването с нашите деца, могат да бъдат избегнати, ако просто променим начина, по който говорим с тях. В психологията съществуват  техники, които могат да се използват и в ежедневното общуване, не само от психолозите, а и от всеки родител. Освен че предотвратяват конфликти, тези техники  значително подобряват общуването с децата, засилват умението на родителя да бъде съпричастен, подобряват връзката родител – дете, бързо се усвояват и от детето. И не на последно място – те са универсални и могат да бъдат използвани и в общуването и с други възрастни!

4 прости стъпки за прилагане на Системата

logo3
  • 01 Решете какво искате да промените.
  • 02 Формулирайте и договорете с детето.
  • 03 Щом желаното поведение е налице, залепяйте стикер.
  • 04 Награждавайте и се наслаждавайте се на резултатите!