Отзиви

Отзиви за Възпиталник.

 

Тук е мястото, където може да споделяте своя опит в прилагането на „Възпиталник – Система за поведенческо моделиране“. Можете да го направите директно, като пишете във формата за отзиви. Другият начин да дадете вашия отзив е чрез формата за контакти, а ние ще го публикуваме в сайта. Разкажете за вашият опит, какви поведения моделирахте или коригирахте с помощта на „Възпиталник – Система за поведенческо моделиране“, какъв беше резултата, как реагираха вашите деца! Ако отделите малко време да го направите, ще бъдете изключително полезни на всички останали родители!

Предварително Ви благодарим!

 

Ето и моя опит в прилагането на Системата за поведенческо моделиране с дъщеря ми:

Когато започнах да прилагам „Възпиталник – Система за поведенческо моделиране“, дъщеря ми беше на 4 години и 5 месеца. Знаех, че системата работи, защото в работата си я използвах от доста време, но въпреки това се вълнувах за резултата. Тогава дъщеря ми можеше да прави много неща сама, но искаше аз да ги правя вместо нея – да я обличам, обувам, мия. Освен, че правех всичко това вместо нея, тя често се въртеше, мотаеше и вместо да ми помага ме затрудняваше допълнително. Често се налагаше да повишавам тон и дори да викам. Когато започнахме със Системата, първото нещо, за което се договорихме беше да се облича и съблича сама и да се обува и събува. Резултатът беше мигновен – от тогава не ми се е налагало да правя тези неща вместо нея, нямаше нито един пропуск! Дори се е случвало да посегна по навик да й помогна, но тя ме спираше. След 2 седмици усложнихме задачата – сложихме време за изпълнение – 5 мин. За 3 месеца прилагане на Системата освен да се облича и съблича тя започна и да си мие ръцете и зъбите сама. Най хубавото е, че тези неща станаха навик и след като връчихме диплома и спряхме да ги награждаваме, тя продължава да си ги прави. Със Системата постигнахме и още нещо – вече си спи сама в стаята, въпреки, че там нещата се случиха малко по-бавно. Така или иначе не сме бързали и това е едно от предимствата на Системата – темповете на промяна се определят от детето без то да се чувства под натиск. Сега работим върху часа за лягане. Всички тези промени, макар и дребни на пръв поглед, са огромно облекчение за всички в нашето семейство. Опитайте и Вие!

Таня Здравкова

 

17 Коментара

Теменужка Згурова · 05.06.2013 на 13:26

Отличен начин за възпитание на детето, без да се налага да се наказва. Синът ми е на 4 години. От един месец прилагам този метод, за да се научи да спи в собственото си легло. Има голям напредък, почти всеки ден си спи в леглото вече.
Със сигурност ако има нещо което детето ви отказва да направи, то трябва да приложите този метод „Възпиталник“, със сигурност ще има ефект!

Р. Железова · 08.06.2013 на 16:55

Започнахме да работим със сина ми по тази система, когато беше на 6 години. Да си призная честно бях скептично настроена, че ще има какъвто и да е разултат, дори мислех че положението ще се влоши. Проблемното поведение на детето ми през тези 6 години ме беше довело до почти пълно физическо и психическо изтощение, както и отчаяние, че не мога да се справя сама. Винаги съм търсила алтернативни подходи за справяне с проблемните ситуации и така , когато попаднах на тази система, реших да я изпробваме.Резу лтатите дойдоха мигновенно! За 4 месеца имаме тотален успех в поставените задачи. Сега продължаваме в същия дух .Лично за мен това е огромен успех, защото аз като родител придобих огромна смелост и самоувереност, че мога да моделирам новото поведение на детето си. Ние наистина можем да помогнем на себе си и децата си по един вълнуващ начин, давайки им стимулите от които имат нужда. Успех на екипа и на родителите, които ще се впуснат в това приключение 🙂 🙂 🙂 !

Биляна Йонова · 13.06.2013 на 21:48

Системата за поведенческо моделиране се оказа изключително лесна за прилагане и много скоро резултатът беше на лице. Бяхме се договорили с дъщеря ми (5 г.) да прибира всички играчки и материали, с които е играла, след като приключи играта с тях. Седмица след прилагането на системата вече не се налагаше дори да я подсещам. Всичко стана изключително лесно под формата на игра. Най-ценното за мен е, че и двете с дъщеря ми получихме удовлетворение от прилагането на системата. Аз бях доволна от факта, че съм успяла да променя нещо в поведението и, тя беше изключително щастлива, че се е справила с предизвикателст вото.
Успех на всички родители и деца в тази забавна и резултатна „игра“!

Tatyana Palazova · 23.07.2013 на 5:02

Mnogo vi blagodaria za „SISTEMATA“.Sin a mi e na 4-ri godoni i e edno malko neposlu6no hlape,no otkakto izpolzvame sistemata,smelo moga da zaiavia,4e se spraviame 4udesno s ne6tata ,s koito nemojeh da se spravia.

Адриана Петрова · 16.08.2013 на 11:21

Поздравления за екипа създал програмата! Най – после нещо практично и работещо излиза на пазара в полза на всички нас родителите. Пожелавам на Таня и Боби успех в начинанието!

Диана · 25.09.2013 на 13:07

Бих искала да изкажа благодарност към целият екип на възпитаник,стра хотна система,малко усилия,невероят ни резултати.
Благодарение на системата се приземих и осъзнах ,че не са виновни децата,а родителите.Всич ко е възможно ,трябва да се намерят правилните думи и начин ,трябва търпение.
Благодаря на екипа ,че ми отговори как да постъпя в определена ситуация.
Успех и очакваме и нови системи:)

Камелия Георгиева · 27.11.2013 на 16:52

От две седмици използваме Системата и резултатът е страхотен! Сутрин вече не закъсняваме и не бързаме за излизане- синът ми ме чака точно в 8 без 10 готов до вратата. Нямаме нито един пропуск. Това свали огромна част от напрежението и стреса , с които иначе започваше деня ми. Благодаря Ви!

Desi · 11.03.2014 на 0:11

Когато за първи път прочеках за това нещо реших, че е поредната глупост. После обаче положението със ставането сутрин и оправянето за училище тотално излезе от контрол. Всеки мой ден започваше със караници и скандали. Накрая реших да пробвам и това. Бях абсолштно изумена от резултата – коренна промяна – веднага. Само ако знех, можех да си спестя всички тези нерви.

Найден Георгиев · 22.03.2014 на 1:31

Свърши ми много добра работа.
Благодаря!

Ирена · 02.04.2014 на 12:25

След използването му, имам положителни резултати. Доволна съм от продукта!

Искра Лозанова · 17.06.2014 на 10:50

При мен резултатите са повече от добри 😆
Препоръчвам го!

Мария Василева · 05.06.2015 на 6:42

Тази идея за системата при нас работи безотказно. Препоръчвам я горещо.

Татяна · 09.06.2015 на 8:22

При нас не сработи. 🙁 Просто не се получи и едва ли не беше безсмислено.

Анифе Шукриева · 05.07.2016 на 11:48

Системата за поведенческо моделиране е много полезна и е за моделиране на родителите, а не на децата Трябваше ми една седмица за да формулирам правилно задачата на децата и вече четири седмици и двамата си броят всяка сутрин стикерите

Детелина Милева · 25.07.2016 на 10:47

Тази система работи наистина! Казвам го от опит с две деца с малка разлика. Преди да започна да прилагам метода на награждаването се изпокарвахме всяка сутрин преди училище, а вечер не ми се прибираше в къщи. Резултатите надхвърлиха очакванията ми

Камелия Кайзерова · 17.08.2017 на 6:31

Купих си комплекта миналата година. Резултатите са отлични!

Василена Иванова · 05.03.2018 на 12:28

Благодарности за екипа създал системата за поведенческо моделиране. Впечатлих се най-вече от това, че системата е лесна за прилагане, практически насочена и резултатна. Успех на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *