fbpx
side-area-logo

ВЪЗПИТАЛНИК ПРЕДСТАВЯ ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА:

„ КОГАТО ДЕТЕТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА ВЪРШИ ТОВА, КОЕТО „ТРЯБВА“

%-DDays:%-HHours:%-MMinutes:%-SSeconds:

Когато децата растат, идва момент, в който започват да се противопоставят на родителската воля. И тогава пред родителите възникват много въпроси, на които е трудно да се намери еднозначен отговор. Нуждаят ли се изобщо децата от принуда или насочване? Необходимо ли е да настояваме да изпълняват нашите изисквания? Трябва ли да им задаваме рамки на поведение, или напротив, можем да ги оставим да се развиват без да се намесваме? Важни ли са правилата и как да ги въвеждаме? От каква възраст трябва да започнем? Как да запазим мира в къщи и добрите отношения и същевременно да наложим някои ограничения? Как да реагираме, когато нито молбите, нито наказанията дават резултат?
Когато се говори за дисциплина и правила, неизменно се стига до въпроса за наказанията – дали са удачен начин за възпитание? Защо в повечето случаи са неефективни? И най важното – ако искаме да се откажем от тях, с какво да ги заместим? Как да реагираме на детското непослушание?

На лекцията ще се опитаме да постигнем едно по – дълбоко разбиране за това какви потребности се крият зад „лошото“ поведение при децата; защо децата се инатят, как да реагират родителите, как да направим така, че децата да сътрудничат. Ще говорим за най -често допусканите грешки и за техники за справяне в трудни ситуации. Освен информативна част, поднесена от водещия, ще има възможност за задаване на въпроси и дискутиране на конкретни казуси.
Подходяща за родители на деца до 10 години, а също и
за специалисти, работещи в детски градини
Условия за провеждане: Лекцията се провежда в рамките на 2 астрономически часа, през които освен информативна част, поднесена от водещия, е предвидено време за задаване на въпроси и дискутиране на конкретни казуси.

Водещ :
Таня Здравкова, психолог, психотерапевт.
Кога?
На 23 ноември 2019 г, с начален час: 10.00 ч.

Къде?
Гр. Варна, бул. Княз Борис I, 89
Сградата на Демократично училище Варна
Цена за участие: 15 лв.
Пакетна цена за двама: 20 лв.
Как да закупя билет?

 

С банков превод: Попълнете Формата за записване, и в отговор ще получите имейл с банкова информация.

На място, в деня на провеждането. Ако решите да се възползвате от този начин на плащане, имайте предвид, че не гарантираме наличието на свободни места.

address:

Варна

phone:

0886 238 101

Запишете се за лекцията сега, като попълните контактната форма. Ще получите имеил с информация за плащане.